Peter Maes ruilt KV Mechelen voor Lokeren

© Belga

Peter Maes verlaat na vier seizoenen KV Mechelen en wordt de nieuwe trainer van Sporting Lokeren.

Dat heeft zowel Maes als KV Mechelen bevestigd. “Het contract is nog niet ondertekend, maar alles is in kannen en kruiken,” zei Maes. “Wij starten onmiddellijk de zoektocht naar een nieuwe coach”, klonk het bij voorzitter Johan Timmermans.

Vreemd genoeg wil Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht dat niet bevestigen. “Ik ontken niet dat er gesprekken zijn geweest met Maes maar wij hebben ook met andere kandidaten rond de tafel gezeten. De knoop is nog niet doorgehakt”, zei hij.

Contract
Timmermans is alvast niet opgezet met de gang van zaken. “Lokeren heeft nooit contact gezocht met ons”.

Maes heeft bij KVM nog een contract van twee jaar. “De opstapclausule stelt dat hij een jaarloon moet betalen als hij zijn contract zou verbreken en daar zullen we hem aan houden,” aldus Timmermans.

Promotie
Maes was trainer van KV Mechelen sinds 2006. In zijn eerste jaar loodste hij de club meteen naar eerste klasse. Vorig jaar haalde hij met Malinwa ook de finale van de Beker van België.

Dit seizoen strandde KV Mechelen in de halve finales van de Beker en op de zevende plaats in de reguliere competitie. In groep A van play-off 2 eindigde de club tweede, na Westerlo.

Bij Lokeren volgt de 45-jarige Maes Emilio Ferrera op, wiens contract niet werd verlengd.

In het verleden coachte Maes ook al Verbroedering Meerhout en Geel. Als speler was hij doelman voor Lommel, RC Mechelen, Anderlecht, Beveren, Standard en Germinal Beerschot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier