“Peter Vandenbempt kan zeggen wat hij wil”

© Belga

In Sport/Voetbalmagazine spreekt Domenico Leone, voorzitter van promovendus Bergen, over heden en verleden van zijn club.

In Sport/Voetbalmagazine spreekt Domenico Leone, voorzitter van promovendus Bergen, over heden en verleden van zijn club. Geconfronteerd met enkele uitspraken van Sporzajournalist Peter Vandenbempt reageert Leone geïrriteerd.

Wordt Bergen nu eindelijk een stabiele club of blijft het een circus?, vroeg Vandenbempt zich net na de promotie af.

Leone: “Over het verleden wil ik niet meer spreken. Ik heb mijn zekerheden: we waren nooit beter gewapend voor eerste klasse dan nu. Promoveren was dan ook onze doelstelling van het seizoen.”

“We zullen ook niet meer de fouten maken die we in het verleden gemaakt hebben. Eén: mensen vertrouwen op sportief niveau die het niet verdienen. Twee: spelers overbetalen – een speler die geen honger heeft, loopt niet meer op het veld. Drie: een trainer nemen die niet goed genoeg is of die alleen maar naar Bergen komt voor het geld.”

Aan de vergelijking die Vandenbempt al eens maakte tussen Leone en Abbas Bayat (Charleroi), wil de Bergense voorzitter niet te veel woorden vuil maken. “Ik weet één ding,” fulmineert hij, “de dag dat wij gepromoveerd zijn, hebben 10.000 personen mijn naam gescandeerd op de Grote Markt van Bergen. Dus die Vlaamse journalist kan zeggen wat hij wil.”

“Hij had misschien liever Waasland-Beveren in eerste klasse gezien, dan zou die uit veertien Vlaamse clubs, één Brusselse en Standard als enige vertegenwoordiger van Wallonië bestaan. Ik heb hem verder niets te zeggen.” (PiD/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier