Pijnlijk: Cristiano Ronaldo noemt verkeerde land tijdens voorstelling

Al-Nassr's new Portuguese forward Cristiano Ronaldo greets the fans during his unveiling at the Mrsool Park Stadium in the Saudi capital Riyadh on January 3, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) (Photo by FAYEZ NURELDINE/AFP via Getty Images) © GETTY

Cristiano Ronaldo werd dinsdag voorgesteld bij zijn nieuwe club Al-Nassr, maar weet hij wel waar die club precies ligt?

Met de nodige toeters en bellen werd Cristiano Ronaldo dinsdagavond voorgesteld bij het Saudische Al-Nassr, waar hij de komende jaren zo’n 200 miljoen euro per seizoen zal verdienen. In de deal werd ook opgenomen dat CR7 nu een van de ambassadeurs van Saudi-Arabië wordt. Dat hij er zoveel zal verdienen en Europa verlaat voor een wel erg kleine competitie, leverde de Portugees echter ook heel wat kritiek op.

‘Veel mensen geven hun mening zonder iets te weten over voetbal’, counterde CR7 die kritiek. ‘In de laatste tien à vijftien jaar is het voetbal anders geworden. Alle teams zijn volledig voorbereid’, gaf hij aan. ‘Op het WK was Saudi-Arabië de enige ploeg die de wereldkampioen versloeg, vergeet dat niet. Er waren veel verrassingen met de Afrikaanse ploegen, bijvoorbeeld, en Costa Rica.’

‘Het is echt moeilijk geworden om wedstrijden te winnen’, ging Ronaldo verder. ‘De ploegen zijn goed voorbereid. Het voetbal is geëvolueerd.’ Maar daarna versprak hij zich toch even, al had hij het zelf helemaal niet door. ‘Voor mij is het niet het einde van mijn carrière om naar Zuid-Afrika te gaan. Ik maak me geen zorgen om wat er wordt gezegd. Ik neem mijn eigen beslissingen en ben blij om hier te zijn. Ik heb veel wedstrijden gezien en ik weet dat de competitie van Saudi-Arabië een serieuze is.’ Hopelijk weet hij over enkele dagen van welk land hij nu precies de ambassadeur zal worden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten