Piqué: ‘Guardiola zit me achter de veren’

© IMAGEGLOBE

Gezegd wordt dat de onprofessionele levensstijl van Gerard Piqué de reden is voor zijn bankzittersstatuut bij Barcelona. Toch houdt Pep Guardiola vol dat het om een puur sportieve beslissing gaat.

De relatie tussen Piqué en Guardiola is de laatste maanden sterk bekoeld. Het is een publiek geheim dat de coach van Barcelona de oorzaak van Piqués gedrag bij diens vriendin Shakira legt.

Zo regelde de Colombiaanse zangeres in het verleden al privévluchten om manlief te laten overvliegen naar concerten. Of boekte ze vakanties met avontuurlijke sporten als karten en raften zonder helm, waarin het risico op blessures niet geschuwd werd.

Niets aan de hand

Toch doet Guardiola, gevraagd naar het bankzittersstatuut van Piqué, of zijn neus bloedt: “Tussen hem en mij is er absoluut niets aan de hand. Hij is een tijdje out geweest. Het koppel Mascherano-Puyol leek mij gewoon het beste om tegen Levante en Real Madrid te spelen. En ik beslis.”

Hij voegt er bovendien nog aan toe: “Gerard heeft een goed gevuld leven en dat heb ik graag zo.”

Slecht seizoen

Feit is dat Piqué dit seizoen tot nog toe slechts 34 wedstrijden speelde en daarbij onder zijn gebruikelijke niveau bleef. “Dit is een slecht seizoen voor mij”, weet hij ook zelf. Drie spierblessures en allerlei kleine kwaaltjes speelden hem parten.

Dat hij in drie grote wedstrijden – tegen AC Milan, Chelsea en Real Madrid – op de bank zat, aanvaardt hij. “Ik respecteer dat en werk hard. Je denkt altijd dat je meer kan geven. Ik ben altijd kritisch geweest voor mezelf. Als ik een slechte pas geef, denk ik onmiddellijk dat ik het beter had moeten doen.”

Onlangs had de verdediger een persoonlijk gesprek met Guardiola, en dat was niet het eerste dit seizoen. “We praten veel, meer dan jullie (de journalisten, nvdr) denken. Hij zit me al van mijn eerste jaar bij Barça achter de veren, maar dat vind ik wel leuk.”

Tegen Chelsea?

De centrale verdediger is ondertussen hersteld van de dijblessure die hij opliep in de kwartfinale van de Champions League tegen AC Milan (3-1-winst).

Toch kiest Guardiola al vier wedstrijden op rij voor Carles Puyol en Javier Mascherano centraal in de defensie. Het is uitkijken of Piqué vanavond in de CL-return tegen Chelsea opnieuw het vertrouwen krijgt. (DG/SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier