Piqué: ‘In de zestien is Messi de beste speler ter wereld’

Lionel Messi © Belga Image

Lionel Messi scoorde tegen Sevilla zijn 253ste competitiedoelpunt voor Barcelona. Daarmee is de Argentijn topschutter aller tijden in de Primera División. In Sport/Voetbalmagazine maakt Gerard Piqué een vergelijkende studie tussen Messi en Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi of Cristiano Ronaldo: wie is de beste? Het is de vraag die al jaren gesteld wordt. Een man die goed geplaatst is om daar een antwoord op te formuleren is Gerard Piqué. Huidig ploegmaat van Messi bij FC Barcelona, maar op een blauwe maandag ook nog ploeggenoot van CR7 bij Manchester United. Bovendien vocht hij al zo dikwijls persoonlijke duels uit met beide heren. De ene op training, de andere tijdens de Clásico’s.

Piqué: “Cristiano is de perfecte machine, een geboren werker die altijd beter wil worden. Hij is erg veeleisend met zichzelf, bij United was dat al zo. Maar het meest verrassende – en wat ik echt aan hem waardeer – is dat hij, nadat Messi vier keer de Gouden Bal gewonnen had en hij al die tijd op het tweede plan stond, de kracht had om dat allemaal te boven te komen. De mentale kracht. Ik ben blij dat hij de Gouden Bal begin dit jaar gewonnen heeft. Hij verdient dat voor zijn parcours, maar Leo is anders, hij is een natuurtalent… Misschien is hij niet zo obsessief of zo werklustig als Cristiano, maar als hij aan de bal komt, is het alsof de rest stilstaat en in slow motion speelt, echt waar.”

“Je ziet dat hij op je afkomt en wat hij gaat doen, maar je kunt hem de bal niet ontfutselen. Hij is een genie. Om over zijn afwerking nog maar te zwijgen. In de zestien is hij de beste speler ter wereld. In die zin is hij een geboren 9. Zijn schot is onhoudbaar.”

Verval?

Van Messi wordt gezegd dat hij zich beter zal kunnen aanpassen aan de tand des tijds door een rij naar achteren te schuiven, terwijl Cristiano, die alles moet hebben van zijn fysiek, het veel moeilijker zal hebben. Piqué is niet helemaal akkoord met die stelling. “Het is duidelijk dat Cristiano het van zijn fysiek moet hebben, ja, maar Messi ook”, aldus de verdediger van Barça. “Op het hoogste niveau kun je niet meer mee zonder lichamelijk in orde te zijn. Het lijkt alsof Leo alles op talent doet, maar dat is niet zo. Hij heeft zo’n groot achterwerk (opent zijn handen als om het te meten), keihard, heel sterke benen, en een grote motor die hem heel krachtig maakt. Als hun fysiek het laat afweten, gaan ze allebei afzien. Dat kan niet anders.”

Lees het volledige interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier