Piqué: ‘Met Guardiola kregen we ook een identiteit’

© IMAGEGLOBE

De centrale verdediger van Barcelona blijft onder alle omstandigheden nuchter.

Gerard Piqué (26) is naast speler bij Barcelona ook vooral bekend als partner van de Colombiaanse zangeres Shakira. Hij praat enthousiast en helder over verschillende thema’s, zoals…

… Cristiano Ronaldo

“Ik heb hem altijd bewonderd omdat hij een harde werker is en altijd meer en meer wil. Hij is een machine, bijzonder ambitieus. Cristiano Ronaldo behoort tot de top twee of drie van de wereld. Sommigen denken dat hij de beste is, en toch wil hij nog verbeteren. Ik denk ook dat de rivaliteit met Lionel Messi hem daarbij helpt.”

… Pep Guardiola

“Trainers zeggen dat je dit of dat moet doen, maar Pep zegt je ook waarom, zodat je het spel beter begrijpt en bijleert. Hij analyseert de tegenstanders ook beter dan wie ook, 24 uur per dag bekijkt hij video’s. Met Pep kregen we ook een identiteit. We speelden altijd op dezelfde manier. De ploeg geloofde in Pep en hij geloofde in zijn ideeën. Hij is de beste trainer die ik ooit had.”

… zijn relatie met Shakira

“Een verhouding met een beroemdheid verandert wel wat zaken, maar je past je aan. Je gaat niet naar shoppingcenters of andere plekken waar veel volk is. Maar de balans is in evenwicht: aan de ene kant verlies je iets, maar aan de andere kant heb je een gezin dat van je houdt en speel je voor Barcelona. Wat kun je meer verlangen? Je hebt iets dat iedereen zou willen.”

… zijn tijd bij Manchester United

“Het Engelse voetbal is heel anders. Directer, sneller, fysieker: voor de toeschouwers allicht aantrekkelijker. De eerste maanden daar waren wel hard. Je voelt je alleen en hoewel ik Engels sprak had ik toch moeite om me vlot uit te drukken. Op je 20, 21 heb je heel je leven ingericht met het oog op een speelkans. Rio Ferdinand en Nemanja Vidic deden het bijzonder goed en Alex Ferguson stelde me niet zo vaak op als ik gewild had.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier