Platini over Bale: ‘200 miljoen voor Picasso is ook subjectief’

© ImageGlobe

UEFA-voorzitter Michel Platini ziet geen graten in de recordtransfer van Gareth Bale naar Real Madrid. ‘Het is de markt die de prijs bepaalt’.

Platini zei dat in de marge van een Uitvoerend Comité in het Kroatische Dubrovnik.

Middelen

Real Madrid betaalde voor Gareth Bale aan Tottenham de astronomische transfersom van (om en bij de) 100 miljoen euro. De Welshman werd daardoor de duurste speler aller tijden.

‘Als clubs het geld hebben, is het voor mij geen probleem. Het is natuurlijk veel geld. Maar indien Real Madrid drie spelers van 30 miljoen euro zou hebben gekocht voor een totaal van bijna 100 miljoen, zou er minder over worden gesproken. Als UEFA-voorzitter moet ik erover waken dat Real wel degelijk beschikt over de middelen’, zegt Platini.

‘Zoveel jaar geleden was er veel ophef over de 5 miljoen voor de transfer van Maradona. Daarna volgden de transfers van Zidane naar Juventus en van Ronaldo naar Real Madrid. Telkens ging het om hoge bedragen,’ aldus de Fransman. ‘Met betrekking tot de 100 miljoen voor Bale zeg ik dat alles subjectief is. Een Picasso voor 200 miljoen, dat is ook subjectief.’

‘Geen speler is zoveel waard’

Platini’s landgenoot Zinedine Zidane, assistent-coach bij Real Madrid, stelde zich onlangs luidop vragen bij de transfer van Bale.

‘Geen enkele speler is 100 miljoen euro waard’, zei ‘Zizou’. ‘Het is onbegrijpelijk dat er zulke hoge bedragen uitgegeven worden.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier