Platini vraagt Blatter om ontslag en spreekt dreigende taal

© EPA

De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, Michel Platini, heeft Sepp Blatter gevraagd om zijn ontslag in te dienen aan de top van de wereldvoetbalbond FIFA.

Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft Sepp Blatter gevraagd zijn ontslag in te dienen aan de top van de wereldvoetbalbond FIFA. Die laatste heeft dat geweigerd, zo liet Platini verstaan na een vergadering met de voorzitters van de confederaties.

‘Ik heb hem gevraagd ontslag te nemen. Genoeg is genoeg. Blatter heeft naar me geluisterd, maar hij antwoordde dat het ’te laat’ was’, vertelde de Fransman.

Blatter neemt het vrijdag bij de FIFA-voorzittersverkiezing in Zürich op tegen de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein. Platini herhaalde zijn oproep om voor die laatste te stemmen. ‘Ik geloof ook dat hij kan winnen. Dat zou ik voor de gebeurtenissen van deze week niet hebben durven zeggen, maar nu wel. Blatter kan verslagen worden’, aldus de voormalige stervoetballer.

‘Vertrek Europa uit FIFA niet uitgesloten’

Blatter geniet wel de steun van onder meer Afrika en Azië en geldt als de topfavoriet. Indien de 79-jarige Zwitser wordt herverkozen, is een vertrek van Europa uit de FIFA niet langer uitgesloten, zo liet Platini verstaan.

Als hij wint, dan zal de UEFA in Berlijn samenkomen om onze toekomstige relatie met de FIFA te bespreken. De FIFA verlaten, is dan een optie.’

Die mogelijk cruciale vergadering zou er dan volgende week komen in aanloop naar de Champions League-finale op 6 juni in Berlijn tussen Juventus en Barcelona. (Belga/AVE)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier