Play-offs twee weken uitgesteld

© Belga

Om alle uitgestelde wedstrijden in te passen, heeft de Kalendercommissie van de KBVB de kalender voor de rest van het seizoen 2010-2011 ingrijpend veranderd.

Onderaan het artikel vindt u de nieuwe kalender

Om alle uitgestelde wedstrijden in te passen, heeft de Kalendercommissie van de Voetbalbond de kalender voor de rest van het seizoen 2010-2011 ingrijpend veranderd. Niet alleen worden enkele speeldagen doorgeschoven, maar ook wordt de start van de play-offs uitgesteld.
De 25e speeldag, die was voorzien voor woensdag 2 februari, wordt vervangen door een reeks inhaalwedstrijden en doorgeschoven naar het weekend van 4-6 februari. Daardoor worden ook alle volgende speeldagen doorgeschoven.

Bovendien wordt een bijkomend inhaalweekend voorzien in het weekend van 26 en 27 februari.

Anderlecht
Aangezien alle wedstrijden van de 29e en 30e speeldag op hetzelfde ogenblik dienen te worden gespeeld en Anderlecht mogelijk op een donderdag moet uitkomen in de achtste finale van de Europa League, zal de definitieve datum van de 29e speeldag pas bekend worden gemaakt op vrijdag 25 februari.

In de zestiende finales treft Anderlecht Ajax immers op 17 en 24 februari. Als de Brusselaars zich kwalificeren voor de achtste finales (heen: 10 maart, terug 17 maart), dan zal de 29e speeldag worden afgewerkt op maandag 14 maart (20u30). Zo niet, dan zal deze speeldag plaatsvinden op zaterdag 12 maart (20u).

Door al deze verschuivingen beginnen de play-offs pas in het weekend van 2 en 3 april, in plaats van 19 maart. Ze eindigen op dinsdag 17 mei 2011.

Beker
Bovendien werden de halve finales van de Cofidis Cup verplaatst met het akkoord van de betrokken tv-partners.

De heenwedstrijden worden op woensdag 16 maart of donderdag 17 maart (als Anderlecht naar de achtste finales van de Europa League doorstoot) afgewerkt, de terugwedstrijd zal plaatsvinden op 6 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier