‘Ploeg Rode Duivels tegen Italië ligt vast: Ciman is grote overwinnaar’

Laurent Ciman en Marouane Fellaini op training in Bordeaux, aan de vooravond van het EK 2016. © BELGA

De Franse voetbalkrant L’Équipe denkt te weten voor welke opstelling Marc Wilmots zal kiezen tegen Italië.

Volgens de Franse voetbalkrant L’Équipe, een internationale autoriteit, ligt vast welke Rode Duivels komende maandag zullen aantreden tegen Italië: de ploeg zou identiek zijn aan het elftal dat tegen Noorwegen aantrad. Enige uitzonderingen, aldus L’Equipe: Jason Denayer en Jordan Lukaku. In de plaats, opvallend: Laurent Ciman.

De opstelling van bondscoach Marc Wilmots kent geen geheimen meer, schrijft L’Équipe zelfverzekerd: ‘Behalve als hij iedereen op een fout been heeft gezet en behoudens verdere blessures, moet de opstelling tegen Italië identiek zijn aan die tegen Noorwegen.’ Er zouden twee uitzonderingen zijn: Jason Denayer en Jordan Lukaku.

L’Équipe concludeert dat op basis van de open training die gisteren gehouden werd in het stadion van Bordeaux (bekijk hier de beelden), ex-ploeg van Wilmots. In de door 10.000 fans gevolgde training werden drie wedstrijdjes van 10 minuten gehouden. In twee daarvan waren dit de titularissen :

Thibaut Courtois

Laurent Ciman, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen

Axel Wiltsel, Radja Nainggolan

Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku

Als deze logica aangehouden wordt tegen Italië, dan is Ciman de grote overwinnaar van de drie voorbereidende wedstrijden, concludeert L’Équipe. De centrale verdediger van het Canadese Impact Montréal werd als vervanger opgeroepen, door de veelheid aan blessures bij de Rode Duivels. Zijn invalbeurten tegen Zwitserland en Noorwegen werden opgemerkt. In die laatste oefenpot wist hij zelfs het winnende doelpunt (3-2) te scoren.

Ook Vermaelen stond dus in die verdediging, wat maakt dat Vertonghen weer naar links zou moeten schuiven. Dat zou Wilmots meer zekerheid bieden dan Lukaku op die postie, aldus nog L’Equipe. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier