Poetin verwacht niet veel van Russisch elftal

Vladimir Poetin © Belga

De Russische president Vladimir Poetin heeft geen al te hoge verwachtingen van het gastland op het WK. Hij meent dat Brazilië, Argentinië, Spanje of Duitsland met de wereldbeker aan de haal zal gaan.

In een interview met China Media Group zegt Poetin dat het Ruslands voornaamste doel is voor een goede organisatie van het WK te zorgen en er een feest van te maken voor de miljoenen voetballiefhebbers van over de hele wereld.

De Russische president bevestigt eveneens dat hij sowieso het openingsduel tussen Rusland en Saoedi-Arabië op 14 juni en de finale op 15 juli zal bijwonen.

Rusland, dat dinsdag in een oefenwedstrijd tegen Turkije niet verder kwam dan 1-1, kon al zeven wedstrijden op rij niet meer winnen. Poetin verwacht dan ook niet te veel van zijn Russische ploeg, die ook tegen Egypte en Uruguay speelt in groep A.

‘Jammer genoeg hebben we de laatste tijd geen goede resultaten behaald. Maar alle Russische fans hopen dat ons team het toch goed zal doen en zal vechten tot het einde.’

Poetin ziet Brazilië, Argentinië, Spanje en Duitsland het langst meestrijden voor de wereldbeker. ‘Op de vorige WK’s speelden de Duitsers geweldig voetbal en ook Spanje legt prachtig voetbal op de mat. Er zullen zeker en vast nog andere landen meedingen naar de wereldbeker, maar uiteindelijk zal het beste land winnen.’