© Belga

Wie is erbij, wie zijn de vedetten?

VEDETTEN

Robert Lewandowski (23 jaar) De ster van het thuisland. De spits speelde tot 2010 bij Lech Poznan, waar Borussia Dortmund hem wegplukte. Werd met de Borussen voor het tweede jaar op rij Duits landskampioen. Geniet interesse vanuit Engeland en liet onlangs weten zijn contract niet te zullen verlengen. Maakte drie jaar geleden zijn debuut tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, waarin hij meteen zijn eerste goal scoorde.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 0

WK: 0

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Jakub Blaszczykowski (26 jaar) Ploeggenoot van Lewandowski bij Borussia Dortmund. Kreeg in Duitsland de voetbalnaam Kuba mee om het werk van voetbalcommentatoren te vergemakkelijken. De flankspeler werd dit seizoen een vaste waarde en heeft 36 interlands achter zijn naam.

EK: 0

WK: 0

Marcin Wasilewski (31 jaar) Vertegenwoordigt samen met Behrang Safari de Belgische landskampioen op dit EK. De rechtsback dreigde in april uit de selectie te vallen toen hij samen met zijn landgenoot Slawomir Peszko (FC Keulen) opgepakt werd na een avondje stappen. Wasyl pleitte onschuldig.

EK: 3 (0)

WK: 0 (0)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier