Popescu schuldig in fraudezaak

© IMAGEGLOBE

Gheorghe Popescu (45), de legendarische libero van onder andere PSV, Barcelona, Galatasaray en de Roemeense nationale ploeg, is voor een rechtbank in zijn land schuldig bevonden voor fraude, belastingontduiking en het witwassen van geld.

Popescu kreeg drie jaar voorwaardelijke celstraf voor zijn rol in de transfers van twaalf spelers van Roemeense clubs naar het buitenland in de periode tussen 1999 en 2005. Bij die transfers werd systematisch een deel van het transfergeld niet aangegeven en op buitenlandse rekeningen op de Maagdeneilanden en in Nederland gezet.

Popescu kwam er in vergelijking met de zeven andere beschuldigden in het proces, dat heel wat opschudding veroorzaakte in Roemenië, nog licht van af. Zo verdwijnt Cristian Borcea, de ex-voorzitter van Dinamo Boekarest, voor zeven jaar achter de tralies. Popescu hield na het vonnis zijn onschuld staande: “Dit proces heeft me veel schade berokkend, maar ik beschouw mezelf helemaal clean. We hopen dat in beroep alles duidelijk wordt.” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier