© AFP

Wie is erbij, wie zijn de vedetten?

VEDETTEN Cristiano Ronaldo (27 jaar)

Misschien wel de beste voetballer op dit EK. Kreeg in 2008 de Gouden Bal na het winnen van de Premier en Champions League met Manchester United. Ging in juni 2009 voor 94 miljoen euro naar Real Madrid, de duurste transfer ooit in de geschiedenis van het voetbal. Maakte in drie seizoenen bij de Koninklijken meer doelpunten dan het aantal matchen dat hij speelde, een bijzonder gegeven. Werd met zijn land derde op het WK in Duitsland zes jaar geleden.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 9 (3)

WK: 10 (2)

TOTAAL: 19 (5)

Prachtig doelpunt van Ronaldo onterecht afgekeurd

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nani (25 jaar)

De opvolger van Ronaldo bij Manchester United waar hij aan zijn vijfde seizoen toe is. Liet al weten zijn contract bij de Mancunians graag te verlengen. De op Kaapverdië geboren flankaanvaller miste door een schouderblessure het WK in Zuid-Afrika.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 3 (0)

WK: 0 (0)

Pepe (28 jaar)

De in Brazilië geboren centrale verdediger vroeg in 2007 een Portugees paspoort aan en werd prompt opgeroepen voor de nationale ploeg. Nooit verlegen om een opstootje. Trapte dit seizoen na een drieste tackle van Valenciaspeler Pablo Piatti zijn ploegmaat Alvaro Arbeloa aan toen die bij hem kwam informeren of alles oké was.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 4 (1)

WK: 2 (0)

TOTAAL: 6 (1)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier