Portugese wonderboy Felix moet speerpunt worden van nieuwe Atlético Madrid

Joao Felix © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De jonge Portugese sensatie is een van de uithangborden van het nieuwe Atlético Madrid.

Met Diego Godín, Juanfran, Filipe Luís, Lucas Hernández, Antoine Griezmann en Rodrigo vertrekken een aantal sterkhouders bij Atlético Madrid. Geschikte vervangers vinden is een grote uitdaging, want Diego Simeone gaf al aan dat bij de vertrekkers verschillende leiders zitten.

Samen met CEO Miguel Angel Gil Marín en sportief directeur Andrea Berta is de Argentijnse coach volop bezig met het bouwen van een nieuwe ploeg. Met Felipe Monteiro (30) werd al een ervaren centrale verdediger weggeplukt bij FC Porto voor 20 miljoen euro.

Vorige week kwam er nog twee prestigieuze aanwinsten bij: Marcos Llorente (40 miljoen euro, Real Madrid) en vooral het Portugese wonderkind João Félix, ‘de nieuwe Cristiano Ronaldo’ genoemd.

De 19-jarige spits van Benfica kostte een slordige 120 miljoen euro. Hij tekende een contract tot 2024 bij Los Colchoneros, waar hij ongeveer 6 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Hoewel hij afgelopen seizoen goed was voor 20 goals en 11 assists bij Benfica, is de druk op zijn frêle schouders nu al immens. Er is niet alleen zijn prijskaartje, hij moet bij Atlético ook de bijna onsterfelijke Griezmann doen vergeten. De club uit Madrid neemt dus een risico, maar de jonge Portugees heeft er zin in. Hij is zich er ook van bewust dat hij onder Simeone niet alleen kansen zal moeten verzilveren, maar ook het nodige defensieve werk zal moeten verrichten. ‘Een aanvaller die defensief werk doet, wordt een betere speler’, zei Félix daarover.

Sleutelfiguur in de transfer was supermakelaar Jorge Mendes, die een goed contact heeft met Gil Marín. Félix had ook een aanbieding van Manchester City, dat hem nog een jaartje wilde laten rijpen bij Benfica en daar zelfs zijn volledige loon wilde betalen. Maar volgens insiders volgt de jonge spits het advies van zijn makelaar blindelings. Toen hij in april een hattrick maakte in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt, wisten ze bij Atlético zeker: die jongen moet rood-wit worden. En aldus geschiedde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier