Premier League experimenteert met vrijdagavondvoetbal

© REUTERS

In Engeland trapt landskampioen Leicester City op zaterdag 13 augustus het nieuwe voetbalseizoen op gang tegen promovendus Hull City. Op speeldag twee volgt een nieuwigheid: vrijdagavondvoetbal.

De Premier League heeft de speelkalender voor het seizoen 16/17 bekendgemaakt. Voor de openingsmatch trekt op zaterdag 13 augustus de verrassende landskampioen van vorig jaar Leicester City richting promovendus Hull City. Enkele uren later staat het Belgenduel tussen Everton en Totenham op het programma. Een dag later volgt al de eerste clash tussen Arsenal en Liverpool.

Een week later begint speeldag twee met match op vrijdagavond. Wedstrijden op maandag, dinsdag en woensdag waren de afgelopen jaren al niet meer vreemd. Maar spelen op vrijdag is nieuw in Engelang. Op vrijdagavond 19 augustus geven Manchester United, de nieuwe club van coach José Mourinho, en Southampton elkaar partij.

Een primeur is het vrijdagvoetbal evenwel niet aan de andere kant van het Kanaal. Vorig seizoen speelde Aston Villa thuis op een vrijdag tegen Manchester United, al ging het toen wel om verplaatste wedstrijd. Vanaf dit seizoen is vrijdagavondvoetbal dus voor het seizoen een zekerheid.

Veel vrijdagavonden hoeven de voetbalfanatici nog niet vrij te maken. Op 16 september staat de tweede en laatste vrijdagmatch tussen Chelsea en Liverpool geprogrammeerd.

Jeffrey Fierens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier