Premier League in ban van corona: ook Man. United – Brentford uitgesteld

© Belga Image

De wedstrijd in de Premier League tussen Manchester United en Brentford van dinsdag wordt uitgesteld wegens een heel aantal coronabesmettingen bij spelers en werknemers van United. Dat hebben de Red Devils gemeld in de nacht van maandag op dinsdag.

De Engelse club had eerder maandag zijn trainingscentrum in Carrington al voor 24 uur gesloten, nadat meerdere spelers en werknemers positief getest hadden op het coronavirus.

Volgens de Premier League werd de beslissing tot uitstel genomen op advies van medische experten ‘gezien de uitzonderlijke omstandigheden’ van de corona-uitbraak. Alle spelers van Manchester United testten negatief voor de Premier League-match van zaterdag bij Norwich (0-1 zege), maar enkelen leverden zondagochtend voor de training een positieve test af.

De voorbije week testten 42 Premier League-spelers en -stafleden positief op het coronavirus. Er waren besmettingen bij Brighton, Tottenham, Leicester, Aston Villa en Norwich. De competitiematch Brighton – Tottenham van zondag werd uitgesteld na een reeks positieve tests bij de Spurs.