Premier League: spotlights op Vertonghen en Benteke

Christian Benteke en Jan Vertonghen bij de Rode Duivels © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Het Britse The Guardian zet twee Belgen in de picture voor de komende speeldag in de Premier League.

De klepper van deze negende speeldag is Manchester United – Chelsea op zondagnamiddag. Toch oordeelt The Guardian dat Tottenham – Newcastle (zaterdag) en QPR – Aston Villa (maandag) evenzeer het bekijken waard zijn. En wel om twee ‘Belgische’ redenen.

Bij Tottenham is het volgens de Britse website uitkijken naar ‘het probleem-Vertonghen‘. De Belgische international kan onder de nieuwe trainer Mauricio Pochettino niet rekenen op een basisplaats. In de topper tegen Manchester City startte hij vorige week nog op de bank, de geruchten over de slechte relatie tussen de speler en trainer doken steeds vaker op. Deze week werden die nog ontkracht door Pochettino en tegen het bescheiden Tripoli stond SuperJan toch weer in de basis. Maar om echt een statement te maken, is het belangrijk dat Vertonghen zaterdag aan de aftrap staat tegen Newcastle. Zeker na de blamage tegen Man City en de goede prestatie – mét Vertonghen in de ploeg – tegen Tripoli.

De Britse analisten stellen het anders: laat Pochettino zijn Belgische verdediger deze keer opnieuw op de bank, dan ontstaat er pas echt een probleem. In dat geval is een transfer tijdens de winterstop nakend. Vooral Arsenal ligt op vinkenslag: Arsène Wenger wilde Vertonghen ook twee jaar geleden al heel graag in zijn ploeg.

Oplossing voor scoringsprobleem?

Voor Benteke liggen de kaarten anders. De bonkige spits vierde op de vorige speeldag tegen Everton zijn comeback na zes maanden revalidatie. Nog wat roestig in de bewegingen zag je toch al welke impact Benteke op het spel van Aston Villa kan hebben. Tegen QPR krijgt hij de slechtste verdediging van de Premier League tegenover zich, de ideale gelegenheid om zich weer in de schijnwerpers te knallen.

Te meer omdat heel Aston Villa nood heeft aan meer efficiëntie voor doel. Na een goeie start ging de ploeg van coach Paul Lambert aan het knoeien: de voorbije vier duels incasseerde het veertien goals en kwam het geen enkele keer tot scoren. Fans en ploegmaats van Aston Villa kijken in richting van Benteke om de bakens te verzetten.

Tottenham – Newcastle, zondag om 15.30u

QPR – Aston Villa, maandag om 22u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier