Premier Leaguewedstrijden live en gratis te beluisteren via Deezer

© REUTERS

Deezer, samen met Spotify de populairste streamingdienst voor muziek, zet in op voetbalverslaggeving.

Deezer geeft gratis toegang tot de grootste muziekcatalogus ter wereld, met meer dan 35 miljoen songs en meer dan 30.000 radiozenders op eender welk toestel. Smartphone, tablet, pc, laptop, Smart TV,… zo lang er maar een internetverbinding is.

Met de introductie van Deezer Football in België breidt de onlinedienst nu het aanbod uit naar sportcontent, meer bepaald met live commentaar (in het Engels en Spaans) van de wedstrijden in de Premier League en de FA Cup. Per week zullen tien wedstrijden uit het Engelse voetbal live te beluisteren zijn.

Op de app zullen ook podcasts ter beschikking zijn. Die worden in samenwerking met de redacties van TalkSport en The Guardian aangeboden: wedstrijdanalyses en cijfermateriaal allerhande. Daar waar ze over het kanaal zo gek van zijn. “En er is ook een playlist samengesteld met liedjes die in de Engelse stadions gezongen worden,” vult Fabrizio Gentile, Managing Director Benelux van Deezer, aan. “Die gezangen maken deel uit van de hele beleving rond het Engelse voetbal. Voor de Belgen is het natuurlijk extra leuk dat er zoveel Belgische spelers aan de slag zijn in de Premier League. Maar op termijn kunnen we uitbreiden naar andere competities natuurlijk.”

Dat Deezer een sportkanaal opent, past in de strategie om duidelijk te maken dat audio niet enkel muziek hoeft te zijn. “Audiobooks zijn heel populair, comedyshows, zelfs natuurgeluiden… audio is zoveel meer dan muziek”, vertelt Gentile aan Sport/Voetbalmagazine. Ook sportbeleving hoort daar vanaf nu dus bij.

Deezer kan je gratis downloaden via www.deezer.com.

(Matthias Stockmans)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier