Preud’homme zorgt bij Al-Shabab voor nieuw CL-ticket

Belgische trainer blijft succesvol bij zijn werkgever in Saoedi-Arabië.

Pas in extremis verzekerde het team van Michel Preud’homme zich van deelname aan de Aziatische Champions League voor volgend seizoen. Al-Shabab won immers in Medina met 1-2 op het veld van Al-Ittihad na een strafschop in de 97e minuut van de Braziliaanse verdedigende middenvelder Fernando. De ploeg van assistent-coach Emilio Ferrera en doelmannentrainer Dany Verlinden was nochtans na een uur op achterstand gekomen, maar maakte tien minuten voor affluiten gelijk via de Argentijnse aanvaller Sebástian Tagliabué.

Al-Shabab verstevigt zo zijn derde plaats – die recht geeft op het kampioenenbal – in de stand. Het staat nu zes punten voor op dichtste belager Al-Nassr. Met nog één wedstrijd te spelen kan het zelfs nog de tweede plaats veroveren van Al-Hilal. Al-Shabab moet dan wel winnen van het nummer voorlaatst Hajer, terwijl Al-Hilal een moeilijker kluif heeft aan Al-Ahli, het nummer vijf. (ML)