PSG daagt Tielemans en Monaco uit

PSG sloeg een grote slag met de transfer van Dani Alves. © BELGAIMAGE
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

De Franse supercup van zaterdag is een eerste kans voor PSG om te laten zien dat het terug baas is in Frankrijk.

Welkom in Frankrijk! Een land dat steevast liever Raymond Poulidor dan Jacques Anquetil gehad heeft en dat altijd gedweept heeft met de ‘magie’ van de Coupe de France, waar zoveel kleine clubjes de reuzen van de Ligue 1 al over de knie hebben gelegd. En dus ging het land vorig seizoen overstag voor het frisse Monegaskische voetbal dat zich afzette tegen het raderwerk uit Parijs.

In zijn eerste seizoen aan het hoofd van PSG, sloot Unai Emery af met een totaal van 87 punten. Normaal is dat voldoende om de concurrentie het nakijken te geven maar dat was buiten de hallucinante balans van het Monaco van Leonardo Jardim, Radamel Falcao en Kylian Mbappé gerekend.

Favoriet

PSG wil eerherstel. De club heeft al een grote slag geslagen door Dani Alves naar Parijs te lokken en lonkt duidelijk naar het prinsdom om zijn zomerwerken verder te zetten. De voorzitters van de twee hotste clubs van het land hebben elkaar al ontmoet om het over Mbappé en Fabinho te hebben, beiden gegeerd door PSG. Het is een methode die doet denken aan die van Bayern München, dat er een gewoonte van gemaakt heeft om de beste elementen bij de concurrentie weg te plukken.

Wat ook het resultaat is van de onderhandelingen tussen Parijzenaars en Monegasken, het zal de club uit de hoofdstad zijn die aan het nieuwe seizoen begint als favoriet. De nieuwe sportief directeur, Antero Henrique, heeft al zijn tanden laten zien toen hij Marco Verratti, die een beetje te veel op de avances van Barcelona inging, zijn liefde voor PSG openlijk liet herbevestigen.

Jonge talenten

Bij Monaco hebben de titel en de halve finale in de Champions League de club niet doen afwijken van het vooropgestelde project: werken met jonge talenten. De transfer van Youri Tielemans is voorlopig de meest kostelijke van de Monegaskische mercato. De club mag een podiumplaats ambiëren maar opnieuw de strijd aangaan met Parijs zou een verrassing zijn, zeker gezien het vertrek van Tiémoué Bakayoko en Bernardo Silva naar Engeland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier