PSG rekent op sterkhouder in doel

© IMAGEGLOBE

Veelal wordt er bij het succes van PSG constant verwezen naar de offensieve spelers. Maar er zijn ook de sterke prestaties van de Italiaanse goalie Salvatore Sirigu (26), die nog tot 2015 onder contract ligt in de Franse hoofdstad.

Komend weekend krijgt de zevenvoudige international nogmaals de kans zijn waarde te bewijzen, wanneer de topper tegen Lille op het programma staat. “Salvatore is heel betrokken, hij staat er wanneer nodig”, verklaarde coach Laurent Blanc in L’Equipe. “Dat is niet evident, want per wedstrijd moet hij slechts twee tot drie reddingen uitvoeren.”

Voor zijn laatste foutje moeten we al teruggaan naar de tweede goal van Saint-Etienne, op 27 oktober bij de 2-2. Sirigu verruilde in de zomer van 2011 Palermo voor PSG. “Hij ontwikkelde zich sterk op het vlak van agressiviteit en het behouden van zijn concentratie gedurende een volledige wedstrijd”, stelt zijn voorganger Grégory Coupet vast. Als blijk van zijn verhoogde zelfvertrouwen voert Sirigu in de kleedkamer ook het hoge woord, niet evident naast persoonlijkheden als Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier