PSG: solden in Parijs

Aan Angel Di María hangt een prijskaartje van 40 miljoen euro. © belgaimage
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

PSG zet een aantal spelers in de vitrine om in regel te geraken met de Financial Fair Play.

De kranten stonden er vorige week vol van: PSG rijgt de records in de Champions League aan elkaar. Het Parijse sterrenensemble maakte 24 goals in de poulefase, dat is nu al een verbetering van het record van Borussia Dortmund (21 goals in de campagne van vorig seizoen). Het aanvalstrio NeymarMbappéCavani heeft 15 keer de weg naar de netten gevonden, dat is nu al meer dan het record van Barça’s MSN vorig seizoen. En Neymar heeft in deze CL-campagne zeven assists achter zijn naam staan, ook een record.

Maar het succes van de huidige ploeg heeft ook minder aangename gevolgen. Met name voor de spelers die aan de bank gekluisterd zitten. En dat zijn niet de minsten. Voor Julian Draxler vond Unai Emery nog een oplossing door hem naar de linkerpositie op het middenveld te schuiven, maar Angel Di María, Lucas Moura en Javier Pastore komen nog heel weinig in actie. Met het oog op het WK is dat nefast.

Na de transfers van Neymar en Mbappé afgelopen zomer drongen een aantal topclubs er bij de UEFA bovendien op aan om een onderzoek te openen naar PSG. Dat onderzoek werd opgestart in september. Om in regel te zijn met de Financial Fair Play zouden de Parijzenaars voor het einde van dit seizoen nog 75 miljoen euro naar de clubkas moeten laten vloeien, zo meldde L’Equipe onlangs. De snelste manier om dat te doen is uiteraard door spelers van de hand te doen.

Met de verkoop van Angel Di María (29), wiens waarde geschat wordt op 40 miljoen euro, zou PSG al een flink deel van zijn ‘schuld’ aflossen. Afgelopen zomer stond er in Barcelona al een koffertje met dat bedrag klaar voor de Argentijn, maar toen vond PSG dat nog onvoldoende. In 2015 betaalden de Parijzenaars immers 63 miljoen aan Manchester United voor Di María. Het is nog maar de vraag of hij tijdens de wintermercato weggeraakt. Aangezien hij dit seizoen al in actie kwam in de Champions League bij PSG, mag hij bij zijn nieuwe werkgever immers niet meer aantreden op het kampioenenbal. En een overgang naar China, waar ze al watertandend naar hem uitkijken, ziet de Argentijn niet zitten.

Pastore was de eerste grote transfer van PSG sinds het in 2011 werd overgenomen door Qatar Sports Investments. Hij werd voor 42 miljoen euro bij Palermo weggeplukt, maar kon de verwachtingen nooit echt waarmaken. De laatste twee seizoenen werd de aanvallende middenvelder nog eens geplaagd door tal van blessures. Meer dan een statuut van luxe-invaller lijkt er voor de 28-jarige Argentijn niet meer in te zitten in het Parc des Princes. De club hoopt hem voor 20 miljoen euro te kunnen verpatsen.

En het verhaal van Lucas bij PSG is helemaal ten einde. De 25-jarige Braziliaan mocht zelfs al een aantal wedstrijden toekijken vanop de tribune. Gefluisterd wordt dat hij afgelopen zomer alleen maar in de Franse hoofdstad bleef om zijn maatje Neymar een plezier te doen. Hij moet ongeveer 30 miljoen euro kosten.

Het is duidelijk: Antero Henrique, sportief directeur van PSG, gaat drukke tijden tegemoet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier