PSG-topaankoop David Luiz: ‘Het WK is verteerd’

David Luiz © BelgaImage

PSG betaalde deze zomer zo’n 50 miljoen euro aan Chelsea voor David Luiz. Daarmee is de Braziliaanse international een van de duurste verdedigers aller tijden.

“Ik ben heel blij hier te zijn. Dit is een fantastische stad en een fantastische club”, vertelde Luiz bij zijn voorstelling in Parijs.

Luiz is net terug uit vakantie na een WK in eigen land dat voor hem en de andere Brazilianen uitdraaide op een nachtmerrie. Vooral de 1-7 pandoering in de halve finale, waarin een zwakke Luiz met zijn ploegmaats werd vernederd door een superieure Mannschaft, zorgde voor een fikse kater. “Als het toernooi zou geëindigd zijn in de kwartfinales, zou niemand mij vragen stellen over mijn niveau. Het WK is verteerd.

Nu ben ik hier bij PSG klaar om alles voor deze club te doen. Het is een voorrecht hier te mogen zijn. Ik beland in een fantastische ploeg”, vertelde Luiz, die het rugnummer 32 krijgt in het sterrenensemble van coach Laurent Blanc.

De 27-jarige Luiz vindt bij PSG zijn landgenoot Thiago Silva terug. Samen zullen ze mogelijk het centrale duo achterin vormen. “We zijn heel goede vrienden. Wij begrijpen elkaar en hebben vertrouwen in elkaars kunnen. Alle twee gaan we tot het uiterste op het terrein”, zei Luiz.

Nasser Al-Khelaïfi, de schatrijke Qatarese eigenaar van PSG, flankeerde Luiz bij diens voorstelling. “Ik heb David gehaald om zijn kwaliteiten als voetballer en als mens”, klonk het. “David komt naar hier om ons doel te helpen verwezenlijken: het winnen van de Champions League.”