PSG-voorzitter Al-Khelaifi: ‘Wat wij doen, is goed voor het voetbal’

Nasser al-Khelaifi © Belga Image

Sport/Voetbalmagazine bracht een bezoek aan PSG, sinds de overname door een Qatarees investeringsfonds weer een topploeg in Europa. Voorzitter Nasser al-Khelaifi heeft moeite met de Financial Fair Play-regels en snapt de weerstand voor zijn project niet, zo legt hij uit.

De FIFA zet vraagtekens bij de wijze waarop veel geannexeerde clubs de zaken financieel regelen. De kern van alle kritiek is dat er oneerlijke concurrentie is ontstaan, de verliezen op de exploitatie worden vanuit niet of nauwelijks te peilen voorraden aangevuld. De Financial Fair Play-regels moeten voor evenwicht zorgen. PSG doorstond afgelopen voorjaar de keuring niet en mocht voor straf maar één transfer doen.

Al-Khelaifi heeft moeite met de wetgeving in voetballand. ‘Wij hebben bewezen dat we hier voor de lange termijn zijn. Er zijn mensen die onze plannen willen blokkeren, maar dat gaat ze niet lukken. Wat wij doen, is goed voor het voetbal. Niet alleen voor Paris Saint-Germain, maar ook voor Frankrijk en de rest van de voetballerij in Europa. Ik koop spelers van andere clubs en betaal ze netjes. Het geld dat ik verdien, stop ik in het voetbal. Het vloeit niet in mijn eigen zakken, ik sluis het niet weg naar Qatar, het blijft in het voetbal. Ik snap de weerstand niet. Ons plan deugt.’

Hoewel Al-Khelaifi en zijn mensen voortvarend te werk gaan, is er absoluut geen sprake van haast. ‘Als je het mij nu vraagt, blijven we hier voor eeuwig. We geloven in deze club, in dit merk. Ons grote doel is het winnen van de Champions League, niet één keer, maar meerdere malen. Maar we zijn niet blind. In voetbal heb je een heleboel dingen niet in de hand. Je kunt niet alles controleren, helaas.’(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier