PSG: ‘Wij hebben niets te verbergen’

Nasser Al-Khelaïfi en Kylian Mbappé © Belga Image

De Franse vicekampioen reageert op het UEFA-onderzoek na de transfers van Neymar en Mbappé.

‘We hebben niets te verbergen’. Dat heeft PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi verklaard op een persconferentie. Vorige week raakte bekend dat de Europese Voetbalbond (UEFA) een onderzoek heeft geopend naar de financiële handel en wandel van PSG in het kader van de Financial Fair Play (FFP) na de opzienbarende transfers van Neymar en Kylian Mbappé.

‘We hebben heel veel vertrouwen in onze positie en onze rekrutering. De UEFA mag doen wat ze wil, maar we hebben alles gedaan op een transparante manier’, zei de Qatarese PSG-voorzitter bij de presentatie van Mbappé.

In de voorbije zomermercato haalde PSG Neymar bij FC Barcelona voor 222 miljoen euro. Mbappé kwam dan weer op huurbasis over van AS Monaco en zal op termijn 180 miljoen euro (waarvan 35 miljoen euro bonussen) kosten – de Franse vicekampioen huurt de spits eerst een seizoen om de FFP-regels niet te overtreden. Het zijn de twee duurste transfers uit de geschiedenis.

Met haar onderzoek naar PSG wil de UEFA nagaan of de Franse topclub wel in orde is met de regels om break-even te draaien. Volgens het Financial Fair Play-principe mag een club immers niet meer uitgeven dan ze verdient.

‘We respecteren alle UEFA- en FIFA-regels. Als andere clubs niet tevreden zijn, dan is dat niet ons probleem. Mijn aandacht gaat naar het bereiken van onze doelstellingen’, besloot Al-Khelaïfi.