‘PSG wil Gerets in afwachting van Guardiola’

© EPA

Bij Paris Saint-Germain lijkt een nieuwe revolutie op til.

Bij Paris Saint-Germain lijkt een nieuwe revolutie op til. De vooraanstaande Franse sportkrant L’Équipe weet dat sportief directeur Leonardo en trainer Carlo Ancelotti op het schavot staan. De Qatarese eigenaars praten met Josep Guardiola. Omdat die niet voor volgende zomer zou komen, denken ze aan Eric Gerets als interim-trainer. PSG moest vorig seizoen de titel aan Montpellier laten en staat dit seizoen na 15 speeldagen ‘pas’ op de vierde plaats in de Ligue 1. Dat is niet naar de zin van Qatar Sports Investments, eigenaar van de prestigieuze club uit de Franse hoofdstad.

Volgens L’Équipe zijn de dagen van Leonardo en Ancelotti geteld. Bronnen van de krant bevestigen dat de Qatari gesprekken voeren met Guardiola, de Spaanse succescoach die FC Barcelona in vijf seizoen naar maar liefst dertien trofeeën leidde.

Ook de namen van Arsène Wenger (Arsenal) en José Mourinho (Real Madrid) circuleren als kandidaat-opvolgers van Ancelotti.

Eric Gerets interim?

Omdat het onwaarschijnlijk lijkt dat Ancelotti het seizoen bij PSG uitdoet én dat Guardiola zijn sabbatjaar in New York wil uitdoen en Wenger en Mourinho hun club allicht niet in het tussenseizoen verlaten, denken de Qatari aan onze landgenoot Eric Gerets als interim-trainer.

De 58-jarige Rekemnaar had eerder al onder andere Olympique Marseille en de Marokkaanse nationale ploeg onder zijn hoede en zit sinds oktober op de bank bij de Qatarese kampioen Lekhwiya, dat na vijf zeges op rij derde is in de stand. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier