PSV: ‘Transfer Lombaerts is mission impossible’

Nicolas Lombaerts © Belga Image

Waar speelt Nicolas Lombaerts volgend seizoen? Ondanks een nog lopend contract bij Zenit Sint-Petersburg geniet de verdediger interesse uit België, Nederland en Duitsland. PSV lijkt nu af te haken in de strijd om zijn handtekening. ‘Ik hoor bedragen circuleren van miljoenen die wij niet kunnen betalen’, zegt Marcel Brand, technisch directeur bij de Eindhovense club.

Het was Nicolas Lombaerts zelf die aanstuurde op een vertrek bij Zenit. Met het vaderschap in het vooruitzicht wil de verdediger liever dichter bij huis spelen. Enig probleem: hij heeft nog een lopend contract in Rusland tot juli 2018.

PSV denkt er al jaren over om de Rode Duivel naar Eindhoven te halen. Ook Lombaerts zelf ziet een verhuis naar de lampenclub, waar hij de naar Wolfsburg vertrokken Jeffrey Bruma zou moeten vervangen. De Nederlandse landskampioen bracht een bod uit van een miljoen euro, dat nog met twee miljoen euro kan oplopen als de ploeg goed presteert.

Maar door interesse van onder meer Schalke 04, Ajax en ook Anderlecht is de vraagprijs de laatste weken fors de lucht in gegaan. ‘Ik hoor bedragen van vele miljoenen en dat kunnen wij nooit betalen’, zegt Marcel Brands, technisch manager bij PSV, in een interview aan het Nederlandse Voetbal International. ‘Lombaerts wordt zo een mission impossible.’

De kans dat Lombaerts volgend seizoen het rood-witte gestreept shirt van PSV aantrekt, is hierdoor bijzonder klein geworden. Zijn de andere clubs wel bereid om miljoenen op tafel te leggen voor Lombaerts, of speelt de ex-speler van AA Gent volgend jaar gewoon nog in Poetinland? Wordt ongetwijfeld vervolgd. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier