PSV zet Fred Rutten op straat

© Reuters

Derde verlieswedstrijd op rij kost Fred Rutten zijn baan.

Fred Rutten is ontslagen als hoofdtrainer bij het Eindhovense PSV, dat meldt de Eindhovense club. De trainer werd door de directie bedankt voor bewezen diensten. Het ontslag hing al een tijdje in de lucht maar de nederlaag tegen NAC blijkt nu de spreekwoordelijke druppel te zijn. Phillip Cocu

Na een gesprek met algemeen directeur Tiny Sanders en technisch directeur Marcel Brands werd Rutten na drie jaar dienst ontslagen. Assistent Phillip Cocu neemt zijn taken de komende weken over. Het is overigens onduidelijk of PSV nog tot het einde van het seizoen een andere trainer zal aanstellen. Woensdag ontvangen de Eindhovenaren Valencia in de Europa League.

Champions League aan zich voorbij zien gaan

Sinds de 2-6 nederlaag tegen FC Twente stond zijn positie al op losse schroeven. De Nederlandse club ging in Valencia ook eerloos ten onder met 4-2. Het meest recente verlies tegen NAC (3-1) betekende meteen het einde van Ruttens dienst. De Eindhovense club die geweldig aan het seizoen begon, zakt nu terug tot de vierde plaats en loopt kans om voor de vierde keer op rij de Champions League aan zijn neus voorbij te zien gaan. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier