Racing Genk is Belgisch kampioen

Racing Genk is kampioen in het Belgisch voetbal. Genk had genoeg aan een 1-1 gelijkspel in de titelmatch tegen Standard om de derde titel in zijn bestaan mee naar huis te nemen.

Standard scoorde in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Mangala trof doel na een vrije trap van Defour. Het doelpunt volgde op een vreselijk incident waarbij de Marokkaanse aanvaller Mehdi Carcela van Standard bewusteloos werd getrapt door Genkspeler Mavinga. Hij kreeg een stamp in het gezicht en werd met een neusbreuk en mogelijk ook een kaakbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op 11 minuten van einde scoorde invaller Kennedy de gelijkmaker. De gouden wissel van Vercauteren kreeg meteen geel omdat hij zijn shirt uittrok.

In de laatste minuten schudt Genkdoelman Courtois nog liefst drie wereldreddingen uit zijn mouw. Standard zet nog alles op alles maar het blijft 1-1 en de titel is voor Genk.

Standard, de ploeg die zich het felst heeft verzet tegen het nieuwe spelsysteem profiteert er dan in extremis toch niet optimaal van. Na een matig seizoen met een pleiade aan blessures in de reguliere competitie en een mirakuleuze wederopstanding als ploeg in bloedvorm in de playoffs was Standard ruim een half uur virtueel kampioen. Het moet de titel dan toch aan Genk laten, de ploeg van Frank Vercauteren die het hele seizoen aan de kop van de competitie heeft gespeeld. (EE)

Bekijk hier de beelden van de titelmatch.