Racing Genk maakt korte metten met Videoton

Racing Genk vat de Europa League aan met een thuisoverwinning tegen het Hongaarse Videoton. Jelle Vossen, Thomas Buffel en Benjamin De Ceulaer zorgden voor de 3-0 in de Cristal Arena.

Op papier leek Videoton het zwakke broertje, maar de dubbele zege van de Hongaren vorige maand tegen Gent had Racing Genk duidelijk op scherp gezet.

De blauw-witten namen van bij de start de controle over de wedstrijd in handen en dwongen ook kansen af. De 1-0 van Vossen, na een knappe voorzet van Thomas Buffel, was verdiend.

Genk betere ploeg

Na de openingstreffer bleef Genk de betere ploeg en hing de 2-0 in de lucht, al dreigde Videoton (met ex-Genkenaar Toth) twee keer van op afstand. Van Hout, de vervanger van de geblesseerde Köteles, stond echter paraat.

Tien minuten na rust kreeg Vossen dé kans op de 2-0 maar de Rode Duivel zag zijn poging net voorlangs verdwijnen. Pech voor Genk, dat in de tweede helft Videoton wel steeds meer in de match liet komen. Daardoor kwam er ook ruimte voor de jongens van Mario Been om te counteren, maar vooral Vossen kende weinig meeval in de afwerking.

3-0 in blessuretijd

Twaalf minuten voor tijd was het dan toch raak. Dit keer leverde Vossen de assist voor Buffel, die van dichtbij de bevrijdende 2-0 maakte. In de toegevoegde tijd legde Benji De Ceulaer de 3-0 eindstand vast.

In de andere wedstrijd van groep G raakte Sporting Lissabon op eigen veld niet voorbij het Zwitserse Bazel (0-0). Over twee weken (4/10) trekt Genk naar Bazel en ontvangt Videoton Sporting. (Belga/TV)