Racing Genk overwintert Europees

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League.

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League. Door de 3-1 zege tegen Dynamo Kiev op de vijfde speeldag van de groepsfase is het bovendien zeker van groepswinst in poule G. De Limburgers plaatsen zich voor het tweede jaar op een rij voor Europees voetbal na de winter.

Vijf dagen na de 4-0 vernedering in de competitie tegen KV Oostende begon Genk dramatisch aan de wedstrijd. Na 9 minuten kwam de bal via Mbodji in de voeten van Yarmolenko terecht, die eenvoudig binnentikte. In de 16e minuut werd Kumordzi aangetrapt door Khacheridi. Scheidsrechter Gomes kende een strafschop toe, die door Vossen staalhard werd omgezet.

Twintig minuten later, Kiev had intussen het doelhout laten trillen via Veloso, legde Vossen met het hoofd terug op Kumordzi, die de bal van dichtbij voorbij Koval schoot. De Ceulaer maakte vijf minuten voor rust het feest compleet met de 3-1.

Na de pauze kon Dynamo Kiev, zonder de geschorste Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht), geen vuist meer maken. Genk bleef loeren op de tegenaanval, maar aan de ruststand veranderde niets meer. In de andere wedstrijd in groep G won Rapid Wenen met 2-1 tegen Thun. In de stand staat Genk eerste met 11 punten, voor Dynamo Kiev (7), Rapid Wenen (6) en Thun (3). Op de zesde speeldag treedt Genk op 12 december aan in en tegen Thun. Dynamo Kiev ontvangt dan Rapid Wenen. (Belga/INM)