Racing Genk pikt een punt mee in Lissabon

© Belga

Racing Genk heeft in de Europa League 1-1 gelijkgespeeld op het veld van het Portugese Sporting Lissabon. Dat speelde een halfuur met tien na de uitsluiting van Stijn Schaars.

Sporting klom na de rust op voorsprong via Ricky Van Wolfswinkel (64.), de ingevallen Glynor Plet kopte in de toegevoegde tijd (90.+1) alsnog de gelijkmaker tegen de netten.

Potig Sporting

De Limburgers waren zonder de geblesseerden Benji De Ceulaer en Elyaniv Barda voor een punt naar Lissabon afgezakt en hielden voor de pauze makkelijk stand tegen een potig Sporting. De beste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Buffel, Vossen en Monrose hadden echter geen geluk in de afwerking.

Na de pauze zorgde de rode kaart voor Schaars voor een kantelmoment in de wedstrijd. Sporting moest nog een halfuur verder met tien, maar klom toch op voorsprong dankzij de onvermijdelijke Van Wolfswinkel.

Gerechtigheid

Mario Been zette met de inbreng van Plet en Masika nog alles op alles, maar Sporting-doelman Rui Patricio toonde waarom hij de Portugese nationale nummer één is. Uiteindelijk zorgde Plet voor gerechtigheid (1-1).

In de andere wedstrijd in groep G haalde Bazel het in eigen huis met 1-0 van Videoton. In de stand blijft Genk met acht punten aan de leiding, gevolgd door Videoton (6) en Bazel (5). Sporting is troosteloos laatste met 1 punt. De volgende speeldag staat op donderdag 22 november op het programma. De Genkenaars gaan dan op bezoek bij Videoton, terwijl Sporting naar Bazel trekt. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier