Racing Genk stoot door naar play-offs Champions League

© EPA

De Limburgers speelden in de terugwedstrijd van de derde voorronde 1-1 gelijk op het veld van de Servische landskampioen Partizan Belgrado en dat was voldoende om door te stoten na de 2-1 thuisoverwinning in de heenwedstrijd.

Landskampioen Racing Genk heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Genk kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Tomic, maar Jelle Vossen bracht de Limburgers na 58 minuten vanop de stip weer langszij.

Genk verdedigde een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd en dus bouwde Frank Vercauteren wat meer zekerheid in door met Durwael een verdediger extra aan de aftrap te brengen. De Limburgers keken in de beginfase dan ook de kat uit de boom waardoor Partizan het spel moest maken, niet meteen de specialiteit van de Servische landskampioen. De thuisploeg had het moeilijk om een opening te forceren, maar op het halfuur zorgden de ‘Grafdelvers’ na twee hoekschoppen dan toch voor wat dreiging. Köteles stond echter paraat en ranselde een geplaatste kopbal van Eduardo uit zijn doelkader. Toch klom Partizan met de rust in zicht nog op voorsprong: Eduardo rolde de Limburgse rechterflank eenvoudig op, waarna Tomic, die ook al in de heenwedstrijd een hoofdrol opeiste, de voorzet voorbij Köteles trapte: 1-0.

Na de rust was er amper beterschap bij de Limburgers, maar de bal ging net voor het uur op de stip na ongelukkig handspel van Miljkovic. Vossen bleef ijzig kalm en trapte net als in de heenmatch de strafschop voorbij Stojkovic: 1-1. (Belga)