Racing Genk verovert uitstekende uitgangspositie bij Stuttgart

Racing Genk heeft in de Mercedes Benz Arena in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League 1-1 gelijk gespeeld bij het Duitse Stuttgart.

Christian Gentner opende net voor de rust de score (1-0), maar de ingevallen Glynor Plet kopte in de toegevoegde tijd de gelijkmaker alsnog voorbij Stuttgart-doelman Sven Ulreich (1-1).

Köteles paraat

De drievoudige Belgische landskampioen leek in een akelig lege Mercedes Benz Arena vrij makkelijk de rust te halen zonder tegendoelpunt. Stuttgart dreigde wel enkele keren, maar Laszlo Köteles stond telkens paraat.

Aan de overzijde werd een doelpunt van De Ceulaer terecht afgekeurd voor buitenspel en lag Jelle Vossen vaak op de loer.

Met de rust in zicht scoorde Stuttgart toch. Köteles loste een schot van Gotoku Sakai, Gentner was bij de pinken om de 1-0 tegen de netten te duwen.

Venijn in de staart

Na de kampwissel leken de Limburgers niet meer bij machte om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Het venijn zat echter in de toegevoegde tijd van de wedstrijd en de hoofdrollen werden opgeëist door twee invallers.

Steeven-Joseph Monrose zette zich goed door op links, zijn voorzet kwam via het been van Arthur Boka op het hoofd van Glynor Plet terecht. De Nederlander knikte eenvoudig binnen (1-1).

Met de 1-1 verwierven de Genkenaars een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd, die volgende week donderdag in de Cristal Arena afgewerkt wordt. (Belga/TV)