Radamel Falcao maakt debuut bij Manchester United

Radamel Falcao © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Na de interlandbreak wordt er weer gevoetbald in de Europese competities. De eerste wedstrijden na het verstrijken van de transferdeadline op 1 september. Zo maakt Radamel Falcao tegen QPR wellicht zijn debuut voor Manchester United.

Er zijn nog andere opmerkelijke transfers gedaan op de laatste transferdag. Zoals Fernando Torres die bij AC Milan tekende, Javier Hernandez bij Real Madrid, Loïc Remy bij Chelsea. Allen maken zij dit weekend hun debuut bij hun nieuwe club. Maar wellicht het meest geanticipeerd wordt er op de eerste match van Radamel Falcao (28) in het shirt van Manchester United.

De Mancunians huurden hem voor één seizoen van AS Monaco (weekloon: 438.000 euro), met de bedoeling hem na dit seizoen definitief aan te kopen. De knieperikelen zijn definitief achter de rug, vertelde de Colombiaanse superspits bij zijn voorstelling, hij voelt zich klaar om weer aan te pikken bij zijn beste vorm. Dat betekent: goals maken. Bij FC Porto 72 in 87 wedstrijden, vervolgens bij Atlético Madrid 70 in 90 wedstrijden en vorig jaar in een half seizoen Monaco 13 goals in 22 wedstrijden.

Van Gaal

Louis van Gaal is alvast onder de indruk van de efficiëntie van zijn nieuwste aanwinst: “Op de training kreeg Falcao één bal en dat was direct een doelpunt. Ik was meteen helemaal overtuigd. Maar wanneer ik hem dat vertel, leg ik teveel druk bij hem. Dat is niet goed.” Op diezelfde persconferentie bracht Van Gaal zijn sterspeler in verlegenheid door hem bij het handje terug te roepen voor wat lovende woordjes over zijn Engels…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Weinigen twijfelen er dan ook aan dat Falcao tegen QPR zijn eerste speelminuten zal krijgen, al is de vraag of dat aan de zijde van Robin Van Persie en Wayne Rooney zal zijn, dan wel als vervanger voor één van die twee. Opvallend nieuwtje in de marge: Diego Costa, die bij Atlético met succes het vertrek van Falcao opving, speelt nu voor Chelsea en werd door de Barclay Premier League meteen verkozen tot speler van de maand augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier