Rafael Benitez ambieert trainerschap bij Chelsea

© Reuters

De Spaanse manager is kandidaat voor de pas vrijgekomen positie op Stamford Bridge, melden diverse Engelse media.

Roman Abramovich mag op zoek gaan naar de zesde trainer in vijf jaar tijd. De Chelseadirectie bestudeert haar opties met haar vijfde plaats in de Premier League en de mogelijkheid dat het, voor het eerst sinds Abramovich’ komst, naast een Champions Leagueticket grijpt in het achterhoofd. De Russische miljardair wil zijn oor te luisteren leggen bij Barcelona’s Josep Guardiola en Real Madridcoach José Mourinho of ze een overstap in de zomer zien zitten.

Trainers die in aanmerking komen

Zowel Guardiola’s als Mourinho’s toekomst bij hun respectievelijke Spaanse clubs is onzeker maar een overstap naar Londen blijft twijfelachtig. Een trainerstransfer zou erg ingewikkeld en kostelijk kunnen zijn. Zelfs voor een club die in vijf jaar al ruim 77 miljoen euro ophoestte aan opstapvergoedingen. Andere kandidaten zijn Tottenhams Harry Redknapp, Dortmunds Jürgen Klopp en Duits bondscoach Joachim Löw. Ook Sven-Göran Eriksson stuurde zijn kandidatuur al blijft hij buiten beschouwing. Fabio Capello, David Moyes, Didier Deschamps en zelfs Laurent Blanc behoren ook tot de mogelijkheden volgens de BBC.

Korte flirt

Onlangs contacteerde Chelsea Rafael Benitez om te polsen naar een kort verblijf tot de zomer bij de ‘Blues’. Benitez bedankte en stelde een minimumperiode van 18 maanden voor waarop de interesse snel bekoelde. Aan deze korte flirt klampt de Spaanse trainer zich nu vast. Hij is zeker dat Liverpoolfans hem een terugkeer naar de Premier League niet kwalijk zullen nemen: “Kan er iemand ontkennen dat de Liverpoolfans van mij houden? Nee,” zegt de manager aan The Guardian. “Je wilt toch het beste voor iemand die je lief hebt. Als ze van me houden, zullen ze het wel begrijpen.”

Roerganger respecteren

“Ik heb twee of drie aanbiedingen van clubs gehad en eentje als bondscoach. Ik wil prijzen winnen. Niet gewoon een job en inkomen,” gaat de ex-Liverpooltrainer verder. “Maar nu staat Di Matteo aan het roer en ik respecteer de roerganger. Ik moet afwachten. Als manager met Champions League-ervaring in Spanje en Italië sta ik open voor aanbiedingen,” nuanceert de ex-trainer van Valencia en Liverpool.

Fernando Torres in de weegschaal Of Benitez door de fans aanvaard wordt, wordt in twijfel getrokken. Al zal er een bod volgen als de hoofdvogels Guardiola en Mourinho een aanbieding afwijzen. Benitez maakt zich sterk dat hij Fernando Torres weer in de vorm kan krijgen die van de Spaanse spits een vedette maakte in zijn Liverpoolperiode. De recente aankoop ter waarde van 60 miljoen euro presteert al een heel seizoen onder de verwachtingen maar heeft volgens Benitez nog “potentieel, kwaliteit en wilskracht.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier