Raul blijft langer bij Al Sadd

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Raul heeft het prima naar zijn zin in Qatar en ligt op koers voor een zoveelste titel in zijn carrière.

De Spaanse vedette Raul heeft het prima naar zijn zin in Qatar en ligt op koers voor een zoveelste titel in zijn carrière.
Met nog vijf speeldagen te gaan lijkt Al Sadd in Qatar op de titel af te stevenen. De enige ploeg die de club uit Doha nog enigszins kan bedreigen is Lekhwiya SC, waar Erik Gerets coach is. De laatste titel van Al Sadd dateert van 2007.

Het heeft zijn uitstekende seizoen vooral te danken aan de doelpunten en de assists van Raúl González Blanco, die sinds augustus 2012 in Qatar actief is na twee seizoenen bij Schalke 04 en zestien seizoenen bij Real Madrid.

De 35-jarige Spanjaard voelt zich zo goed in de Perzische Golf dat hij zijn lot ook de komende drie jaar aan Al Sadd verbonden heeft, zo weet het Spaanse dagblad Marca. Volgend seizoen zal hij er nog op het veld staan als speler, maar in de twee daaropvolgende seizoenen gaat hij de club mee besturen.

Nu al is Raúl dankzij zijn vedettestatus betrokken bij verschillende projecten om het voetbal in Qatar een boost te geven. Zo werkt hij op de Aspire Academy, een indrukwekkend complex dat de sportcultuur in Qatar wil aanmoedigen, al nauw samen met twee landgenoten: voetbaldirecteur Roberto Olabe en algemeen directeur Iván Bravo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier