RB Leipzig opent de jacht op de titel in de Bundesliga

Ralph Hasenhüttl © REUTERS

Het team van Ralph Hasenhüttl stoot op vier dagen tijd tweemaal op Bayern München.

Noteer alvast maar in de tv-agenda voor woensdagavond om 20.45 uur en gratis te bekijken via ARD: het bekertreffen tussen vicekampioen RB Leipzig en Meister Bayern München. Gegarandeerd een spektakelmatch, zeker nu ze in Beieren na de terugkeer van ‘opa’ Jupp Heynckes (72) opnieuw vlot de weg naar het doel vinden en de spelers weer op hun beste positie worden neergezet.

Woensdag is RB Leipzig gastheer, komende zaterdag om 18.30 uur vormt de Allianz Arena het strijdtoneel van de clash.

Het sterrengezelschap van Bayern München is best op zijn hoede, want Timo Werner en co maakten een einde aan een reeks van 41 thuisduels (in 132 weken) zonder nederlaag van titelkandidaat Dortmund, ook al de eerste nederlaag (2-3) dit seizoen. En ook de eerste winst in groep G van de CL (3-2) tegen FC Porto gaf de ploeg van de Oostenrijkse coach Ralph Hasenhüttl (50) duidelijk vleugels.

All-in

Doordat RB Leipzig zich al bij al vlot staande houdt in de Bundesliga, zijn de kenners unaniem: het jachtseizoen werd geopend, voor een uitermate boeiende titelstrijd. Want geen enkel team loopt, countert, presst én jaagt zo sterk.

Hasenhüttl bouwde een geoliede machine, die vooral opvalt door haar immens hoge tempo en balbezitpercentage, haar grote loopvermogen en secure passing. ‘We gaan altijd voor een ‘all-in-strategie’, beweerde de coach in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. ‘Die focus en moed, in combinatie met veel vastberadenheid worden nagenoeg altijd beloond.’

Moeiteloos slagen ze er bij de runner-up van vorig seizoen in om jonge talenten (zoals Dayot Upamecano en Jean-Kévin Augustin) te integreren, heel agressief op het veld voor de dag te komen bij de omschakeling én het voordeel van de tweede bal maximaal te benutten voor een doelkans of zelfs een treffer.

‘Met accuraat spel en veel zelfkritische spelers is in het moderne voetbal veel mogelijk’, weet Hasenhüttl ondertussen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier