RC Genk: Concreet spoor in zoektocht naar spits

© Belga

“Binnen de veertien dagen hopen we de komst van een spits af te ronden,” zegt voorzitter Herbert Houben in Sport/Voetbalmagazine.

RC Genk blijft mooi de rangschikking in de Jupiler Pro League aanvoeren. Over de één op negen maakt voorzitter Herbert Houben zich geen zorgen, al illustreerden de invalbeurten van de tieners Leroy Labylle (19) en Anthony Limbombe (16) vrijdag tegen Westerlo weerom de krapte van de kern. “Binnen de veertien dagen hopen we de komst van een spits af te ronden.”

“We moeten realistisch blijven”, zegt Houben in Sport/Voetbalmagazine. “Genk kan niet op elke positie twee evenwaardige spelers betalen.”

“We beseffen ook dat we hierdoor niet kunnen zeggen: Genk moet top drie spelen. Onze ambitie blijft de eerste zes, daar heeft deze ploeg genoeg kwaliteit voor. Je kunt een wedstrijd verliezen, maar als dat het gevolg is van een beleidskeuze, moet je niet jammeren.”

“We weten dat een beperkte kern risico’s inhoudt, maar hebben ervoor gekozen liever dat risico te nemen dan snel onze kern te vergroten. Veel geld uitgeven kunnen we niet en willen we ook niet.”

“Als we iets hebben geleerd is het dat het een kwaliteit van ons is om jeugdtalenten te laten doorstromen. Wat ons moeilijker lukt, is spelers aan te kopen, ze te ontwikkelen en door te verkopen. Daarom zijn we voorzichtig.”

Spits

Vercauteren heeft daar begrip voor, zegt Houben. “Hij weet dat we doen wat we kunnen en heeft daar bij de contractbesprekingen nooit een punt van gemaakt. Hij is geen trainer die op tafel klopt, maar iemand die het zelf ook behoedzaam aanpakt. Goede spelers, zegt hij, moeten niet noodzakelijk veel kosten.”

Een spits met het profiel van een nummer 9 en een linksvoetige flankspeler bijvoorbeeld. Houben: “Wat betreft de spits bewandelen we een concreet spoor. We hopen zijn komst binnen de veertien dagen af te ronden, maar meer zeg ik liever niet omdat het nog altijd kan mislukken.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier