RC Genk heeft plannen met Vercauteren

© Belga

Denkt RC Genk aan Frankie Vercauteren als technisch directeur? Voorzitter Herbert Houben lijkt het niet uit te sluiten.

Denkt RC Genk aan Frankie Vercauteren als technisch directeur? Voorzitter Herbert Houben lijkt het niet uit te sluiten.

Het contract van Frankie Vercauteren in Genk loopt af na dit seizoen en dus zijn trainer en club al even in gesprek over een verlenging.

“Het gaat de goede richting uit”, zegt voorzitter Herbert Houben in Sport/Voetbalmagazine. “We zitten ongeveer op dezelfde golflengte, dus het zou snel kunnen gaan nu, al is er au fond geen haast bij.”

Technisch directeur

Snel, maar geen haast en ‘ongeveer’ op dezelfde golflengte: Houben schuwt de dubbelzinnigheid niet. Over de termijn van het nieuwe contract wil hij niets kwijt en ook over de rol die Vercauteren zou kunnen gaan spelen laat hij het achterste van zijn tong niet zien.

Sinds het vertrek van Herman Vermeulen in juli is de functie van technisch directeur vacant. Algemeen directeur Dirk Degraen omschreef die situatie twee weken geleden als “behelpen” en “niet ideaal”.

Bij zijn vorige club Anderlecht tekende Vercauteren al eens een contract als technisch directeur. Behoort dit nu tot de mogelijkheden in Genk? Houben: “Het is zeker een optie die we moeten onderzoeken, en misschien doen we dat ook. Hij wordt nu al bij alles betrokken. Meer wil ik er niet over zeggen.”

Mogi Bayat

Dat Genk aan de onlangs bij Charleroi ontslagen Mogi Bayat denkt, zoals een gerucht het wil, ontkent Houben. “Dirk en Mogi Bayat kennen elkaar goed en komen ook goed overeen, amicaal zelfs. Maar hij heeft geen contact opgenomen met ons en Dirk heeft hem hier niet aangebracht.”

Zeker is dat Genk sprak met kandidaten voor de opvolging van Vermeulen, maar voorlopig slaagt het er niet in de juiste man te vinden, geeft Houben toe. “Zo zijn we beginnen na te denken of we het niet intern kunnen oplossen door mensen meer verantwoordelijkheden te geven.”

“Roland Janssen? Daar ga ik liever niet op in. Hij is onze hoofdscout en doet dat zeer goed. Mocht hij andere verantwoordelijkheden erbij krijgen, gaat dat ten koste van zijn scoutingwerk en creëren we daar misschien een lacune.

“We hopen tegen de winterstop een oplossing te hebben gevonden. Voor Dirk is deze situatie niet gemakkelijk, maar ik denk dat we het vrij goed onder controle hebben. Deze club heeft een sterk management.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier