RC Genk mag naar play-offs Europa League

Na de heenwedstrijd (2-1 in Genk) wonnen de Limburgers nu ook de terugwedstrijd in de derde voorronde van het Kazachse FC Aktobe met 1-2.

Benteke (36.) en Buffel (53.) maakten het openingsdoelpunt van Kenzhisariev (31.) ongedaan.

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt vanmiddag in Nyon plaats. De heenwedstrijden worden op 23 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later op 30 augustus.

Penalty gemistHet begin van de wedstrijd verliep dramatisch voor de Belgische drievoudige kampioen. Jelle Vossen werd neergehaald in de zestien, maar de Limburgse goalgetter faalde van op de stip.

Op het halfuur incasseerde Genk bovendien een doelpunt van Kenzhisariev (1-0), waardoor ze virtueel uitgeschakeld waren. Christian Benteke zette vijf minuten later de scheve situatie echter weer recht (1-1).

Met een 1-1 ruststand kon Genk zich niet veilig voelen en vlak na de rust bracht Thomas Buffel zekerheid door een voorzet van Steeven Joseph-Monrose, ingevallen voor de geblesseerde Barda, in doel te werken (1-2).

Daarna tikten de bezoekers de wedstrijd rustig uit. In de toegevoegde tijd liep de ingevallen Zemlyanukhin nog tegen een rode kaart aan. (Belga/KVDA)