Reacties na nederlaag Rode Duivels: ‘Onze mentaliteit was ook al niet super’

Thibaut Courtois © BELGA

Na de kansloos verloren oefenwedstrijd tegen Spanje waren de Rode Duivels niet mals voor zichzelf. “Bijwijlen deden de Spanjaarden ons op debutanten lijken”.

“Het moet veel beter”, besefte doelman Thibaut Courtois na de 0-2 nederlaag tegen Spanje. “We misten concentratie, scherpte en bezieling. We waren echt niet top. We holden achter de bal aan en gaven slechte passes. Onze mentaliteit was ook al niet super. We hebben te weinig getoond.”

“Ik ben tot ‘Duivel van de Match’ verkozen, maar ik denk dat niemand die titel vandaag verdiende. Er is dus werk aan de winkel. Dinsdag spelen we in Cyprus. Het wordt niet makkelijk, maar er is ook geen reden tot ongerustheid. Vrijdag moeten we weer het trainingsveld op en één ploeg vormen. Dinsdag moet het beter zijn.”

Automatismen

“Bijwijlen deden de Spanjaarden ons op debutanten lijken”, vond verdediger Thomas Meunier. “Zij hebben automatismen die wij niet hebben. We moeten daaraan werken. Het maakt het verschil tussen deze twee elftallen.”

“Spanje is de beste ploeg van de wereld als het op balbezit aankomt”, reageerde Jan Vertonghen na de Belgische nederlaag tegen Spanje van donderdagavond in het Koning Boudewijnstadion. “Maar dat is geen excuus. We moesten ervoor zorgen dat ze niet de hele tijd de bal hadden, maar dat is ons niet gelukt, behalve in het begin.”

“We waren eigenlijk goed aan de wedstrijd begonnen”, zei de centrale verdediger van Tottenham. “Maar dat is niet blijven duren. Ze konden veel te makkelijk door onze verdediging geraken. (…) Wat zij toonden was precies wat wij wilden doen, en wat ons doel moet zijn. Dat moet mogelijk zijn, want uiteindelijk zijn ze niet echt beter dan ons. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over de wedstrijd van vanavond, want dan waren ze duidelijk tien keer.”

“In Cyprus dinsdag moeten we voor de overwinning gaan op een veld dat er waarschijnlijk niet goed zal bijliggen. Maar we moeten spelen om te winnen”, zo besloot Vertonghen.

‘Talent alleen volstaat niet’

De nieuwe trainer van de Rode Duivels Roberto Martinez keerde na het verlies tegen Spanje teleurgesteld maar niet ontmoedigd terug naar de kleedkamer, terwijl een klein deel van het publiek “Wilmots, Wilmots!” riep.

“We willen natuurlijk altijd winnen maar wat hadden we geleerd als we een minder goede tegenstander hadden verslaan?”, vroeg hij op de persconferentie. “De teleurstelling is natuurlijk groot, maar ik heb ook veel informatie verzameld dankzij de zeer sterke en strijdvaardige Spaanse ploeg. Ik veronderstel dat ook de spelers een aantal dingen begrepen zullen hebben vanavond. Om te beginnen dat talent niet volstaat. We weten nu waar we staan en wat de realiteit is.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Maar we moeten nu heel snel reageren”, ging Roberto Martinez verder. “Want in Nicosia wacht ons volgende week donderdag een wedstrijd tegen Cyprus met een hoge inzet. Ik denk en hoop dat Thomas Vermaelen tegen dan hersteld zal zijn. “Ik wilde zien hoe Divock Origi het zou doen, aangezien ik Romelu Lukaku heel goed ken. Maar deze nederlaag is er een van de hele ploeg en niet die van een speler…”, zei Martinez over zijn eerste wedstrijd als trainer van de Rode Duivels.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier