Reading keert na vier jaar terug naar de Premier League

© IMAGEGLOBE

Het als derde geklasseerde West Ham kan hen niet meer achterhalen.

In de Engelse tweede klasse verzekerde Reading zich van promotie naar het hoogste niveau. Twee speeldagen voor het einde van de competitie is de ploeg van manager Brian McDermott zeker van een van de twee rechtstreekse promotieplaatsen.

Beslissende kloof

Reading won thuis met het kleinste verschil van Nottingham Forest. Held van de avond was Mikele Leigertwood. In de tachtigste minuut maakte de verdedigende middenvelder uit Antigua en Barbuda na wat geharrewar in de zestien het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het 1-1-gelijkspel van de derde in de stand West Ham op het veld van Bristol City maakte dat de Londenaars Reading al zeker niet meer kan bijbenen in de stand. Reading, dat met 88 punten aan de leiding staat in de Engelse tweede klasse na 44 speeldagen, sluit de competitie minstens op plaats twee af. Een plaats die momenteel met 85 punten bekleed wordt door Southampton, de werkgever van onze landgenoot Steve De Ridder. West Ham volgt nu al op acht punten.

Relatief onbekend

Een opvallende vaststelling: Adam Le Fondre is met elf doelpunten de meest trefzekere speler van Reading. De aanvaller volgt daarmee pas op een negentiende plaats in de topschutterstand. Een plaats die hij trouwens moet delen met Paul Taylor, de flamboyante flankspeler die we nog kennen van zijn weinig succesvolle passage bij Anderlecht en nu voor Peterborough uitkomt.

Reading speelde in 2008 voor het laatst in de Premier League. De ploeg uit South East England is daar overigens een relatief onbekende. In 2006 slaagde het team er voor het eerst in zijn bestaan in promotie af te dwingen. (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier