Real Madrid dient zelf klacht in tegen Barcelona

© Imageglobe/Dani Pozo

Donderdag legde Barcelona al klacht neer tegen Real Madridtrainer José Mourinho en startte de UEFA een disciplinaire procedure op tegen de Portugees.

De geladen heenwedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona in de halve finale Champions League blijft nazinderen. Real dient op zijn beurt bij de UEFA klacht in tegen Barcelona wegens “herhaaldelijk onsportief gedrag”.

Donderdag legde Barcelona al klacht neer tegen Real Madridtrainer José Mourinho en startte de UEFA een disciplinaire procedure op tegen de Portugees.

Geveinsd

“Na de beslissing van Barcelona vernomen te hebben om klacht in te dienen tegen de trainer van Real Madrid bij de disciplinaire commissie van de UEFA, ziet Real zich verplicht om bij diezelfde commissie het herhaaldelijk antisportieve gedrag van Barcelona aan te kaarten”, meldt de club.

Real vindt dat de spelers van Barça “herhaaldelijk overtredingen veinsden met als enige doel de scheidsrechter te misleiden, wat leidde tot de foute beslissing om Pepe uit te sluiten”.

“Ongepast”

De Madrilenen blijft ook 100 procent achter trainer Mourinho staan. De Portugees kijkt aan tegen een klacht van Barcelona en er loopt een disciplinaire procedure tegen hem wegens zijn “ongepaste uitlatingen” na afloop van de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League.

Barcelona won woensdagavond met 0-2 dankzij twee goals van Lionel Messi. De terugwedstrijd staat op dinsdag 3 mei op het programma. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier