Real Madrid kleeft miljard euro op hoofd van Karim Benzema

Karim Benzema © Belga Image

De Franse aanvaller verlengt zijn contract bij de Spaanse kampioen met twee seizoenen.

Karim Benzema heeft zijn contract bij Real Madrid met twee jaar verlengd. Dat heeft de Spaanse kampioen bekendgemaakt. De 29-jarige Fransman, die nog een verbintenis had tot 2019, belooft de club tot juni 2021 trouw te blijven. Daarmee ziet hij wellicht zijn droom in vervulling gaan om zijn carrière af te sluiten bij de Koninklijke.

Om eventuele kapers af te schrikken, wordt er in zijn verbeterd contract een opstapclausule van maar liefst een miljard euro opgenomen. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS.

Benzema, door trainer Zinedine Zidane geroemd als een van de beste aanvallers ter wereld, voetbalt sinds 2009 bij Real. In de Spaanse hoofdstad kroonde hij zich onder meer tweemaal tot Spaans kampioen en won hij drie keer de Champions League.

De aanvaller is ook een van de 55 genomineerden voor een plaats in het World11, het Wereldelftal van het Jaar van de FIFA en de FIFPro, de internationale vakbond van professionele voetballers. Met Eden Hazard en Romelu Lukaku staan ook twee Rode Duivels op de lijst.