Real Madrid rekent op Casillas, Alonso en Özil

© EPA

Naast Cristiano Ronaldo moet dit trio het team van José Mourinho voorbij Bayern München loodsen in de halve finale van de Champions League.

De laatste weken haalden de sterren van Real Madrid, op supervedette Cristiano Ronaldo na, lang niet altijd hun gewenste niveau.

Maar net op tijd lijkt het vertrouwen terug: de Koninklijke lijkt goed op weg om zijn 32e titel uit de clubgeschiedenis binnen te rijven, terwijl enkele sterkhouders opnieuw hun topniveau haalden. Deze laatste factor zou misschien wel eens doorslaggevend kunnen zijn in de eindstrijd van het kampioenenbal.

Onverzettelijke Casillas

Sint Iker kennen we allemaal als het sluitstuk van Real, die vaak uitpakt met fantastische reddingen op de doellijn. De afgelopen weken toonde de onverzettelijkheid van de goalie echter gebreken. Casillas kreeg kritiek na de gelijke spelen tegen Málaga CF en Villarreal (telkens 1-1).

Dat de relatie van de aanvoerder met trainer José Mourinho momenteel niet denderend zou zijn, is al evenmin bevorderlijk voor het vertrouwen. Desondanks liet de keeper in Camp Nou weer zien dat hij er op de belangrijke afspraken staat.

Professionaliteit Alonso

De mentaliteit van de controlerende middenvelder staat buiten kijf. Maar nu de tank van de Spaanse international stilaan leeg begint te lopen, uit zich dat ook op het flukse spel van de Madrilenen. Op Cristiano Ronaldo (2993) na is Alonso met 2842 speelminuten de speler die dit seizoen het vaakst op het veld stond in de Primera División.

Het slopende seizoen laat zich voelen in een mindere balrecuperatie en gebrek aan creativiteit in de opbouw. Maar Mourinho beschikt niet over een natuurlijke vervanger. Zo deed de Portugese succescoach al een oproep om international Javi Martínez bij Athletic Bilbao binnen te halen.

Beslissende Özil

Ook de talentvolle Mesut Özil was de afgelopen maanden meermaals afwezig op de belangrijke momenten. Daardoor koos Mourinho vaak eens voor Kaká in de basis als vervanger van de Turkse Duitser.

Toen na enkele weken duidelijk werd dat de Braziliaan het almaar moeilijker krijgt met het hoge tempo, opteerde de Realcoach opnieuw voor Özil. De Duitse international stelde niet teleur. Özil strooide als vanouds met passes en was in Camp Nou opnieuw beslissend. (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier