Real Madrid: waar blijft ‘de BBC’?

Cristiano Ronaldo en Gareth Bale © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De statistieken van Karim Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo zijn dit seizoen verontrustend slecht. Wat is er aan de hand?

Tijdens een internationale break is het bij de topclubs doorgaans stilletjes. Veel spelers voegen zich dan immers bij hun nationale selecties. Maar dat was deze keer op Valdebebas, het oefencomplex van Real Madrid, wel anders. Gareth Bale werkte er aan zijn terugkeer uit blessure, Cristiano Ronaldo liet het al geplaatste Portugal voor één keer links liggen en Karim Benzema wordt sowieso toch niet opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps.

Zinédine Zidane wreef zich in de handen: ‘Het is interessant dat we ze alle drie hier hebben. Het is hét moment om te trainen op de afwerking, want het is duidelijk dat ze alle drie willen praten met doelpunten.’

Want waar de magische drietand de vorige seizoenen garant stond voor goals, is het dit seizoen povertjes gesteld met de productie van de BBC. Na elf speeldagen in de Spaanse competitie heeft Real Madrid 22 keer de weg naar de netten gevonden. De topschutters van de Koninklijke zijn Marco Asensio en Isco, met allebei vier goals. Cristiano maakte er één, Benzema ook en Bale drie.

De Franse spits, die tegenwoordig steevast de wind van voren krijgt van het kritische publiek in Bernabéu, had voor zijn ene goal 18 doelpogingen nodig, CR7 zelfs 48!

Dat zijn statistieken om ’s nachts van wakker te liggen, maar Zidane blijft kalm: ‘Cristiano gaat het verschil nog maken. Hij doet dat nu niet met goals, maar hij doet andere dingen’, liet de Franse coach optekenen na de wedstrijd tegen Las Palmas, waar Cristiano een assist gaf voor Isco. Het verschil met de Champions League is opvallend: daarin zit de Portugees alweer aan zes goals in vier matchen.

Maar van één zaak zijn ze in Madrid al een tijdje overtuigd: ze zullen zich moeten voorbereiden op een leven zonder Cristiano, die in februari 33 wordt. Of beter: zonder zijn 50 goals per seizoen. Nog niet zo lang geleden werd er gezegd dat Real Madrid aan elke match begon met een 1-0-voorsprong, omdat de Portugees er toch gemiddeld eentje per wedstrijd binnen legt. Er zal een dag komen dat die boutade hem zal inhalen.

Ondertussen blijft de man die het nieuwe speerpunt van Real moest worden, maar sukkelen met blessures. Afgelopen weekend viel hij op training nog maar eens uit met een spierblessure. El País rekende het onlangs nog uit: sinds Gareth Bale bij Real Madrid tekende in 2013, viel hij gemiddeld 1 keer om de 2,5 maand uit met een spierblessure.

In de CL-wedstrijd tegen Borussia Dortmund eind september was het weer van dattum. Bale moest begin oktober zelfs verstek laten gaan voor de levensbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijden van Wales. De medische staf van de Koninklijke wilde nu dan ook niks overhaasten, maar de omzichtigheid is tevergeefs geweest.

Zidane had gehoopt om zaterdag tegen Atlético voor het eerst dit seizoen met de BBC aan te treden, maar hij zal het dus nog even zonder zijn wereldberoemde drietand moeten stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier