Real-preses Perez kan zich ‘geen Spaanse competitie zonder FC Barcelona voorstellen’

Florentino Perez © Belga

Barça herhaalde de voorbije dagen meermaals dat het niet de ambitie heeft om uit La Liga te stappen.

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez heeft woensdag in een interview aan het Spaanse dagblad El Espanol laten weten dat hij geen Primera Division verwacht zonder FC Barcelona, net zomin als hij een Spanje verwacht zonder Catalonië. Perez gaf wel toe dat de ‘Catalaanse situatie’ hem zorgen baart.

‘Er zijn hypotheses waar ik geen rekening mee wil houden’, liet Perez noteren. ‘Ik kan me geen Spanje zonder Catalonië voorstellen en geen La Liga zonder FC Barcelona.

‘Ik moet toegeven dat ik, zoals iedereen, bezorgd ben om de situatie in Catalonië, maar ik kan er niets aan doen. Ik heb vertrouwen in de Spaanse overheid en de constitutionele partijen om het probleem op de beste manier op te lossen.’

Florentino Perez treedt met zijn standpunt Real-trainer Zinedine Zidane bij, die eerder ook al zei zich geen Spaanse competitie zonder Barça te kunnen voorstellen.

Tv-rechten

De Blaugrana zelf herhaalde de voorbije dagen meermaals dat het niet de ambitie heeft om uit La Liga te stappen.

Wanneer Barcelona uit de competitie zou stappen, zouden de tv-rechten immers immens dalen. De clasico tussen Barcelona en Real Madrid is jaarlijks wereldwijd de best bekeken voetbalwedstrijd. De voorzitter van de Spaanse profliga, Javier Tebas, zei dinsdag al dat een vertrek van FC Barcelona 20 tot 25 procent aan tv-inkomsten zou kosten.