Relletje tussen Nainggolan en Napolivoorzitter

© IMAGEGLOBE

Een tweet van Napolivoorzitter Aurelio De Laurentiis zorgde voor onvrede bij Cagliari, en meer bepaald bij onze landgenoot Radja Nainggolan.

Na 3-2 thuiszege van Napoli tegen Cagliari stuurde Napolivoorzitter Aurelio De Laurentiis via Twitter een reactie de wereld in, waarin hij de belangrijke zege van zijn team opdraagt ‘aan Cellino (de voorzitter van Cagliari, nvdr), Nainggolan en Astori’. Achteraf gaf hij aan waarom: “Omdat we met hen altijd problemen hebben gehad.”

De Belgische international is, wanneer hem door de Gazzetta dello Sport om een reactie wordt gevraagd, not amused: “Voor wie houdt hij mij?” Op de vraag of er nog kan gepraat worden over een transfer naar Napoli, is zijn antwoord: “Als De Laurentiis dat echt heeft geschreven, wordt het moeilijk voor mij om nog naar daar te gaan.” Afgelopen zomer vroeg De Laurentiis aan Cagliari of hij Nainggolan kon kopen. “Alleen als er vijftien miljoen euro wordt betaald”, luidde het antwoord van de voorzitter van de Sardijnse club. Daar ging De Laurentiis niet op in, omdat hij die transfersom te hoog vond in vergelijking met de transferparameter die hij zichzelf opgelegd had (Napoli heeft als één van de weinige Italiaanse eersteklassers al jarenlang een begroting in evenwicht, nvdr). Napoli zou naar verluidt dertien miljoen hebben willen bieden, een som die door Cagliari toch nog te laag werd bevonden.

In januari probeerde De Laurentiis bij de Sardijnen ook verdediger Astori weg te halen, maar opnieuw was Cellino formeel: eerst twaalf miljoen euro betalen, en nog wel cash.

De afgelopen weken werd gesuggereerd dat Nainggolan, met Cagliari wekelijks één van de uitblinkers, ook kon rekenen op de belangstelling van Inter en kandidaat-kampioen Juventus, waar trainer Antonio Conte gecharmeerd lijkt door diens kwaliteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier